vendégkönyv

Kedves megrendelő!

Az alábbiakban egy kis segédletet talál, mellyel szeretném megkönnyíteni az egyedi megrendelések előkészítését, hogy gyorsabban, zökkenőmentesen készülhessenek el az egyéni igényekre szabott könyvek.

Egyedi munkák vállalási határideje

Az egyedi könyvek elkészítési ideje karácsonyi időszakban 6-7 munkanap!
A kész munkák átadását leadási sorrenben tudjuk ütemezni.


Sürgősségi felár:
3 munkanapon belül: +35%
1-2 munkanapon belül: +60%

Szövegek és képek nyomtatásra előkészítése

Ha szövegszerkesztőben készíti az anyagot ( Word, OpenOffice ) elsőként állítsa be a dokumentum méretét akkorára, amilyen méretű könyvet szeretne.

  • OpenOffice: Formátum / Oldal
  • Word: Lap elrendezése / Méret

A margó megfelelő beállításra nagyon fontos. Egyrészt, hogy esztétikus legyen a könyv belsejének a kivitele. Másrészt azért kell megfelelő méretűre beállítani, mert a lapok varrása/ragasztása után körbe 3-5 millimétert le kell vágni.

  • állítsa be a margó méretét. A4- A5 méretnél 2 cm, A5 alatt 1,5 cm.

A kész dokumentumból készítsen egy pdf-fájlt.

  • OpenOffice: Fájl / Exportálás PDF-be
  • Word: Office ikon / Mentés másként / Pdf

A képek mérete

Nyomtatáshoz 300 dpi felbontás szükséges a jó minőséghez. Általánosságban elmondható, hogy amit a monitoron 100% méretben lát, annak vegye az egy negyed méretét és az a méret lesz a maximális nyomtatható méret.

Nyomtatás

Ha Ön nyomtatja az anyagot, akkor a következőre kell figyelni:
A papírnak van úgynevezett száliránya. Ez mindig a könyv gerincével párhuzamosan kell, hogy fusson. A szálirány az A4 méretű papírokon mindig hosszában fut. Tehát az A5 méretű dokumentumot nem szabad keresztben nyomtatni a papíron, hiába gazdaságos. Az A4 lap közepére, felső szélére nyomtassa a kisebb dokumentumot. A kereszt szálirányú anyag gerincében nagyon rondán meghullámosodik.